LOMBARDINI MARINE

CHD 2204


KARAKTERISTIKE
Tip motora  
CHD 2204
Broj cilindara  
4
Snaga motora EU-RCD 2
50 KS (3000 o/min)
Snaga motora bez certifikata 60 KS (3600 o/min)
Zapremina
2199 cm3
Min. broj okretaja
850
Težina  
232 Kg
Alternator  
120 A
Promjer ispušne cijevi  
60 mm
Hlađenje  
zatvoreni sustav slatkom vodom
Kopča mehanička  
Technodrive TMC 60
Kopča mehanička  
Technodrive TMC 260
Kopča hidraulička  
Technodrive TMC 345/A

STANDARDNA OPREMA
Kontrolna ploča DGT-DLX sa 5 metara kabela  
Kopča Technodrive
Elastični nosači motora
Elektroventil
Alternator 120 A
Pumpa za ispumpavanje ulja
Uputstvo za rukovanje i održavanje
Certifikat CE-RCD-472

JAMSTVENI ROK
36 mjeseci ili 2000 radnih sati
 

CHD - Kompaktni motor za visoka opterećenja
4-taktni dizel motori, hlađenje rashladne vode kroz izmjenjivač topline sa anodnom zaštitom (Zn protektora); blok motora od lijevanog željeza; jednodijelna glava cilindra od lijevanog željeza, košuljice cilindra koje se mogu naknadno bušiti (reparirati); neizravno ubrizgavanje; pogon zupčasto gonjene osovine sa podizačem ventila; hidraulički podizač ventila; pumpa za podmazivanje sa lopaticama montirana na radilici; ispušna grana od nehrđajućeg čelika sa ubrizgavanjem vode; samousisna pumpa za morsku vodu; zračni filtar. Posebna antikorozivna zaštita.

TEHNIČKA SVOJSTVA SERIJE CHD
Bregasta osovina je smještena u gornjem dijelu kućišta radilice radi smanjivanja širine nižeg dijela motora. Inovativnom izvedbom redoslijeda brzina, izvedbom i mjestom sustava ubrizgavanja kao i smanjenim razmakom između cilindara skraćuje se dužina motora.

UDOBNOST PRI RADU
Balansiranje radilice omogućava vrlo malo vibriranje i osigurava odličan učinak pri radu tijekom korištenja.

VISOKA UČINKOVITOST
Upotrebom novo razvijenog sklopa za ubrizgavanje pumpom patentiranog od strane Lombardinija umjesto konvencionalnog sistema, s pripojenim posebnim pumpama i ubrizgivačima goriva, eliminirani su cjevovodi goriva te je tako omogućen bolji trenutak ubrizgavanja čime su postignuta velika poboljšanja rezultata rada motora.

SMANJENJE EMISIJA BUKE
Inovativnom izvedbom sustava ubrizgavanja goriva kao i uporabom hipereutektičkih klipova kojima se smanjuje udarac klipa kao i korištenjem bloka za velika opterećenja, bitno se smanjuje razina buke koje su uobičajene kod dizel motora.

UČINAK
Pumpa QLC osigurava visoki učinak pri svim brzinama motora. U usporedbi sa konvencionalnom pumpom za ubrizgavanje, QLC ima karakteristike jednosmjernog protoka i jedinstvenog sustava za isporuku goriva koja sprječava neželjene varijacije tlaka ubrizgavanja kao i određivanje trenutka ubrizgavanja eliminirajući plinske mjehuriće.

ODNOS PREMA OKOLIŠU
Ova linija motora je zahvaljujući svojoj naprednoj izvedbi sustava ubrizgavanja i izgaranja rezultirala poboljšanim ekološkim učincima pridržavajući se očekivanih ograničenja zagađivanja. Ispušne emisije i performanse motora se provjeravaju na za to određenom uređaju za ispitivanje za cjelokupnu paletu proizvoda Lombardini Marine.

JEDNOSTAVNO ODRŽAVANJE
Svi poslovi održavanja su pojednostavljeni zahvaljujući jednostavnoj konstrukciji proizvoda. Jednako tako za održavanje QLC pumpe nije strogo potrebna usluga stručnjaka za pumpe, jer servisiranje dijelova može obaviti bilo koja stručna servisna radionica.